Fietsendragers

Wat is er heerlijker dan een fijne vakantie in eigen land of een buurland, en dan de buurt te kunnen verkennen op jouw eigen vertrouwde fiets. Aanschuiven op een zonnig terras wanneer je vele kilometers in de benen hebt, of juist een wilde rit maken op de mountainbike in de ongerepte natuur. Of échte snelheid maken met jouw racefiets op een perfect geasfalteerde dijkweg, met prachtig uitzicht over het water. Het liefst doe je dat vanzelfsprekend op jouw eigen, vertrouwde fiets. Want die fiets toch eigenlijk het fijnst. Om het vervoer van de fiets naar jouw vakantieadres zo eenvoudig mogelijk te maken, bieden wij alle producten aan die je daarbij kunnen ondersteunen. Zo zorgen wij samen voor een perfect, veilig en relaxed begin van de vakantie.

Onze fietsendragers voldoen vanzelfsprekend aan alle wettelijke normen, maar los hiervan is eveneens van belang dat jij de juiste fietsendrager kiest voor bij jouw auto. Zo behoeven elektrische fietsen een speciale fietsendrager, en dien je je daarnaast af te vragen hoe jij jouw fietsendrager én jouw fiets(en) wilt vervoeren op jouw auto en drager. Draag jij de fietsen liever op de trekhaak, of vindt je het juist prettiger om de fietsen op het dak te vervoeren?

Fietsdrager op trekhaak

Onze fietsdrager die geschikt is voor op de trekhaak is erg eenvoudig te bevestigen. Je klemt de fietsdrager met gemak op de trekhaak en klikt ‘m vast. Zo kan de fietsendrager niet meer bewegen en is hij aldus stevig gemonteerd om meerdere fietsen te kunnen dragen. Inderdaad: deze handige fietsendrager kan eenvoudig 2 fietsen dragen! Zo hoef je in ieder geval niet meer te kiezen. Op de fietsdrager is eveneens een kentekenplaathouder gemonteerd, zodat jij eenvoudig jouw witte kentekenplaat kan bevestigen op de houder.

Fietsdrager op het dak

Wanneer jij de voorkeur geeft aan het vervoeren van de fietsen op het dak van de auto, kan je altijd gemakkelijk bij de kofferbak. Dat is altijd handig, maar zeker ook wanneer je met een caravan rijdt. Zo weet je zeker dat de fietsen stevig zijn gemonteerd op het dak, en heb je tijdens de reis geen last van ingewikkelde taferelen indien je toch iets nodig hebt uit de kofferbak. Zowel onze universele fietsdrager als onze universele fietsdrager met slot zijn eenvoudig te installeren en vervaardigd uit hoogwaardig staal. Breidt de dragers uit met meerdere fietsklemmen en vervoer met gemak meerdere fietsen tegelijk! Iedere drager heeft een vermogen van 15 kilogram, dus houdt daar rekening mee. Maar het grote voordeel van deze universele dragers is dat ze geschikt zijn voor elk type dakdrager. Zo weet je zeker dat jij de goede aankoop hebt gedaan!

Houdt bij het dragen van de fietsen op het dak rekening met eventueel gefluit van de wind tijdens het rijden, en een verhoogd brandstofverbruik doordat meer wind wordt gevangen.  

Kentekenplaat

De al eerder aangehaalde fietsdrager op de trekhaak verbergt jouw kentekenplaat. En dat is vanzelfsprekend niet de bedoeling. Je dient aldus een extra kentekenplaat te bevestigen, op jouw fietsendrager. Hiervoor heb je een extra kentekenplaat nodig. Het is verplicht dat je op jouw fietsendrager een witte kentekenplaat draagt, omdat het hier een fietsendrager betreft. Dit is een aanhangsel aan jouw auto. Je kan deze kentekenplaat onbeperkt bestellen bij erkende fabrikanten van kentekenplaten en enkel op vertoon van het Voertuigbewijs (Deel IA) van het papieren kentekenbewijs of op vertoon van het kentekenbewijs in creditcardformaat. Zo weet je zeker dat niemand er vandoor kan gaan met het kenteken van jouw auto.

Mountainbike of elektrische fiets

Ben je een fervent mountainbikefietser? Dan dien je extra aandacht te besteden aan de aanschaf van een fietsendrager. De gemiddelde fietsendrager heeft een smalle fietsgoot, geschikt voor het vervoeren van stads- en toerfietsen. De gemiddelde mountainbikefietsband is een stuk breder en behoeft aldus een bredere fietsgoot. Dat geldt eveneens voor sommige elektrische fietsen. Indien je aldus een trotse bezitter van een dergelijk ros bent, zal je ook daarmee rekening moeten houden.

Gewicht en verlichting

Om te bekijken hoeveel fietsen je kan dragen op jouw trekhaak, dien je de maximale kogeldruk van jouw auto na te gaan in de handleiding van de auto. Gebruik dan de volgende formule: (maximale kogeldruk van jouw auto) - (gewicht van de fietsdrager) = X. X is dan het gewicht wat je niet mag overschrijden.

Bij een fietsendrager zit een 7 polige en een 13 polige stekker, waarbij je moet opletten welke stekker op jouw auto zit. Bevestig vervolgens de verlichtingsbalk onder de fietsdrager en monteer met hetzelfde gemak de witte kentekenplaat op de verlichtingsbalk. Zo kan jij in ieder geval veilig de weg op!

Kijk snel op onze pagina voor een volledig overzicht van ons assortiment aan fietsdragers!

Lees meer