Fietstassen

Er bevinden zich momenteel geen producten in deze categorie.

Met een fietstas heb je altijd genoeg ruimte én fleur je je hele fiets op. Ideaal voor de boodschappen, je werkspullen of een heerlijke picknick tijdens een lange fietstocht. Fietstassen zijn er veel verschillende soorten en maten. Het is slim om van te voren na te denken over het soort fietstas dat je wilt, het formaat waarnaar je op zoek bent en het uiterlijk van de fietstas. Voor de kleine boodschap is een fietstas met een inhoud van 18 liter perfect. Bent u meer van plan, dan volstaat een fietstas van 30 liter.

De fietstas: praktisch en stijlvol

Fietstassen zijn een praktische én tegelijkertijd mooie toevoeging aan je fiets. Je herkent het moment vast wel dat je een boodschap doet en terugkomt met net iets teveel boodschappen. De goedgevulde tassen hang je, bij gebrek aan beter, aan het stuur, maar tijdens het fietsen kom je er opnieuw achter dat dat eigenlijk helemaal niet handig is. Steeds komt je knie tegen de tassen aan, de tas hangt zo nu en dan in het wiel en door de bocht gaan blijkt ook helemaal niet zo makkelijk. Overtuigd? Genoeg redenen om te kiezen voor een fietstas!

Hulp bij het uitzoeken van de fietstas

Het uitkiezen van een fietstas kan soms nogal lastig zijn. Er zijn zoveel verschillende soorten! Natuurlijk is het belangrijkste dat ‘ie handig is, maar natuurlijk wil je ook dat de fietstas er leuk uit ziet. Bij het uitzoeken van een geschikte fietstas is het handig om rekening te houden met de volgende punten.

Het soort fietstas

Er zijn verschillende soorten fietstassen. De enkele fietstas is gemakkelijk van de fiets af te halen. Dit type fietstas wordt daarom ook wel de ‘pakaftas’ genoemd en hangt aan één zijde van de bagagedrager. De enkele fietstas is ideaal voor het doen van boodschappen en  winkelen, maar je kunt ‘m ook prima gebruiken om je werkspullen in te doen. Daarnaast is er de dubbele fietstas. Deze tas heeft aan beide kanten van de bagagedrager een deel van de tas. Deze wordt vaak vast gemonteerd. Handig wanneer je de fietstas veelvuldig gebruikt. Ook heeft dit type fietstas dubbel zoveel ruimte.

Het formaat

Je kan nog zo’n mooi soort fietstas uitzoeken, maar als het formaat niet goed is, heb je er niet zoveel plezier van. Het formaat is dan ook minstens zo belangrijk. Bedenk vooraf wat je voornamelijk wilt meenemen in je fietstas. Gebruik je de fietstas vooral voor een kleine boodschap? Wil je je werkspullen er in vervoeren? Of moet genoeg ruimte zijn voor de weekboodschappen?  Enkele fietstassen zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 10 liter en kunnen een inhoud hebben tot ongeveer 30 liter. Dubbele fietstassen hebben natuurlijk meer ruimte en zijn er vanaf 15 liter tot en met 60 liter. Voor de kleine boodschap is een fietstas met een inhoud van 18 liter zeker genoeg.  Wanneer je van plan bent om meer mee te nemen, dan volstaat een fietstas van 30 liter vaak.

Het uiterlijk

Wellicht heb je nu nagedacht over het soort fietstas en het formaat van de fietstas. Maar, het oog wil natuurlijk ook wat! Fietstassen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en patronen, maar natuurlijk ook in stijlvol zwart. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een zakelijk zwarte fietstas, een subtiele of sportieve eenkleurige fietstas of een trendy fietstas met een leuk patroontje. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een uitgesproken fietstas met een opvallend patroon.  Waar ben jij naar op zoek? Heb je er soms last van dat je je fiets kwijt bent tussen alle fietsen in het fietsenrek? Met een fietstas geef je een volledige persoonlijke touch aan je fiets. Zo vind je ‘m zo weer terug tussen de andere fietsen!

Lees meer