Bull & Sidebars

Wanneer je een eigen auto bezit, ben je hier natuurlijk erg zuinig op. Producten die de veiligheid van je auto waarborgen zijn essentieel om veilig te kunnen rijden én geen hoge kosten aan schade te hebben. Een manier om grote schade te voorkomen is door bull- en sidebars te plaatsen aan de voorkant en de zijkanten van de auto. Sidebars worden ook wel stootbalken genoemd Transportbusjes, maar ook SUV’s en Jeeps zijn steeds vaker uitgevoerd met sidebars.Terreinwagens, zoals de Nissan X-Trail, Toyota RAV-4 of Isuzu D-Max, zijn ideaal voor een bullbar. Veel eigenaars van terreinwagens schaffen vroeg of laat een sidebar, bullbar of pushbar aan. De aanschaf van een sidebar of bullbar brengt verschillende voordelen met zich mee, waaronder bescherming, montagepunten voor het vervoeren van goederen en natuurlijk een stoere uitstraling. Wanneer je een sidebar monteert, bespaar je aanzienlijk op montagekosten bij lichte botsingen.

Sidebar

Een sidebar zorgt er natuurlijk voor dat je auto meer body krijgt en een stoerdere uitstraling. Dit is een belangrijke reden voor de meeste rijders om een sidebar aan te schaffen. Maar het monteren van een sidebar brengt ook verschillende andere voordelen met zich mee. Zo bescherm je je auto bij lichte botsingen. Een bocht langs een stoep verkeerd inschatten en er kan al een flinke kras in je auto zitten. De bedragen van zo’n kleine schade lopen altijd hoog op. Met een sidebar voorkom je hoge kosten aan je transportbus of wagen en bescherm je voornamelijk de dorpel van je auto. Het herstellen van dorpelschade is erg duur, dus dit wil je liever niet. Daar komt nog eens bij dat je je auto dagen lang zou moet inleveren bij schade. Dit kun je beter voorkomen dus. Kortom, met een sidebar zorg je voor bescherming van je auto of bus, maar ook voor meer veiligheid voor de bestuurder én een sportieve uitstraling. Heb je een bedrijfswagen? Dan laat je met een set sidebars een goede indruk achter bij de klant. Je voorkomt schade, dus het goede bedrijfsimago blijft!

Bullbar

Een bullbar kan nuttig zijn bij terreinschades of kleine aanrijdingen, maar de meeste rijders vinden een bullbar simpelweg een stoer of stijlvol item. Bullbars worden dan ook voornamelijk gebruikt ter verfraaiing van de auto. Een bullbar is eigenlijk bedoeld om de voorzijde van de auto te beschermen. Je spreekt van een bullbar als de buizen tot aan de zijkant van de auto doorlopen. Een bullbar loopt over de gehele  bumper heen en soms zelfs over de koplampen. Een pushbar beschermt de lampen niet, maar dienen vooral ter verfraaiing van je auto of om de bumper of radiator te beschermen tijdens een aanrijding. De bullbar zorgt ervoor dat de voorkant van de auto wordt beschermd, bijvoorbeeld bij een terreinongeval als tegen een boom aanrijden, maar tijdens parkeerschade. De voorzijde van de auto is altijd een kwetsbaar onderdeel, dus deze kan wel wat extra bescherming gebruiken. Er zijn strenge eisen gesteld aan bullbars op auto’s. Bullbars aan de auto kunnen namelijk ernstig letsel veroorzaken bij kwetsbare verkeersdeelnemers zoals voetgangers of fietsers. Ze dienen volgens de wet een EG-typegoedkeuringsmerk te dragen dat past bij het type auto. De bullbars uit ons assortiment voldoen aan deze strenge eisen. 

Monteren sidebar en bullbar

Bij de meeste producten uit ons assortiment ontvang je montage instructies. Je hoeft niet in je auto te boren of te lassen om onze producten te kunnen monteren. Let er op dat je de bullbar niet te dicht op de auto zelf monteert. Wanneer de bullbar te dicht op de autovorm aansluit en je krijgt te maken met een botsing of aanrijding, wordt de bullbar in de carrosserie gedrukt. Dit kan bij verkeerde montage zorgen voor meer schade dan wanneer de bullbar er niet was geweest. Houdt hier ook rekening mee bij het monteren van de sidebars.

Lees meer