Schadeherstel

Schadeherstel

Iedere bestuurders krijgt er vroeg of laat mee te maken: schade aan de auto. Zelfs de mooiste auto’s kunnen lelijke krassen of roest krijgen na verloop van tijd. Natuurlijk wil je deze schade zo snel mogelijk verhelpen. Maar hoe? In ons assortiment vind je diverse producten om de schade aan je auto te herstellen, maar ook om de schade in de toekomst te voorkomen. Denk aan protection coatings voor het lak of de bumper van de auto, tegen steenlag of tegen roest. Ook wanneer je het interieur van de auto wilt verzorgen kunt u bij ons terecht. Uw auto oogt weer zo goed als nieuw met onze producten voor schadeherstel, zodat je weer met een net interieur en blinkende lak de weg op kunt.

Maatregelen tegen autoschade

Er zijn maatregelen die je kunt nemen tegen autoschade. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen! Daarom volgen hier nog een paar tips die je hier tegen kunnen beschermen.

Let bijvoorbeeld goed op bij verschillende weersomstandigheden. Als het mistig is buiten, halveer dan je snelheid en verdubbel de afstand. Regent het en is het wegdek glad? Dan wordt je remweg veel langer, houd daar dus rekening mee! En wanneer het wegdek is besneeuwd moet je al helemaal oppassen, rijd dan dus extra langzaam. Ga ook op tijd over op winterbanden.

Wanneer je belt, doe dit dan handsfree! Bij niet handsfree bellen wordt de kans op een ongeval minstens twee keer zo groot. Zorg er ook voor dat je genoeg afstand houdt en ga nooit bumperkleven.  Houdt de twee-secondenregel aan.   Neem dus een referentiepunt en tel eenentwintig, tweeëntwintig”. Rijd je ook aan dit punt voorbij net als je voorganger? Dan zitten jullie te dicht op elkaar. Kijk ook verder dan het voortuig voor je. Bekijk het verkeersbeeld en beeld je in hoe de ene weggebruiker zal reageren op de andere. Verder is onderhoud aan je voertuig is ook erg belangrijk, controleer bijvoorbeeld regelmatig je banden.

Parkeerschade

Meer dan 40% van alle autobezitters heeft wel eens te maken gehad met parkeerschade. Het is dan ook de grootste oorzaak van autoschade in Nederland. Daarom geven we nog een paar specifieke tips om dit te voorkomen.

Klap bijvoorbeeld na het parkeren je zijspiegels in. Zo kan er geen fietser of voertuig tegenaan rijden. Parkeer ook je auto in de avond op een goed verlichte parkeerplaats. Dan is je auto minder aantrekkelijk voor inbrekers. Is er een evenement aan de gang?  Zet je auto er dan niet te dicht bij in de buurt. Zo voorkom je dat voorbijgangers die een slok op hebben schade aanrichten aan je auto. Let ook op bij het parkeren van je auto bij hoeken! Probeer dit zo veel mogelijk te voorkomen. Parkeerschade wordt namelijk heel vaak veroorzaakt door andere auto’s die een te krappe bocht nemen. Ook is het gevaarlijk om je auto onder een boom te parkeren. Wanneer het hard waait kunnen er bijvoorbeeld takken of dennenappels op je boom vallen.

Voordelig en effectief

Lelijke krassen op de auto zijn zeker geen pretje. Je auto wordt er niet bepaald mooier op en als er niets aan gedaan wordt kan er roest in komen waardoor je nog verder van huis bent. Toch is schadeherstel niet zo gemakkelijk als het lijkt. Je kunt soms wel honderden euro’s neertellen om de lak te laten repareren bij de garage. Voor bestuurders met een kleine beurs kan is dat een tegenvaller. In vele gevallen is het ook mogelijk om de schade met speciale lak te repareren. In ons assortiment vind je zulke lak en andere vloeistoffen van uitstekende kwaliteit zodat de schade hersteld wordt, verkleuringen worden weggewerkt of uitdroging wordt tegengegaan.

Lees meer