Achteruitrijsystemen

Achteruitrijden is voor veel bestuurders geen pretje. Vooral wanneer je een kar of een caravan achter ja auto hebt, kan dit voor veel mensen erg moeilijk zijn. Het is van belang dat achteruitrijden veilig verloopt, zodat er geen ongelukken gebeuren. Een achteruitrijsysteem biedt hiervoor de ideale ondersteuning. Met een achteruitrijsysteem uit ons assortiment kun je met een gerust hard achteruitrijden!

Hoe werkt het?

Er zijn verschillende systemen die het achteruitrijden van je auto een stuk gemakkelijker én veiliger maken. Zo is er een achteruitrijsysteem met camera. Door middel van een videoscherm in de auto die is gekoppeld aan camera’s zie je waar je naartoe rijdt, zowel overdag als in het donker. Ook hebben we verschillende parkeersensoren in het assortiment. Door middel van sensoren zal er geluid geproduceerd worden wanneer je in de buurt van een object komt. Het geluid zal sneller piepen wanneer je dichter in de buurt komt. Op deze manier weet je wanneer je moet remmen en wanneer je nog verder gas kunt geven.  

Onze producten

In ons assortiment zijn verschillende achteruitrijsystemen met een handige lange kabel of zelfs met een draadloos systeem, zodat je je niet druk hoeft te maken om draden die in de weg zitten. De camera’s zijn weerbestendig. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de vallende regen je camera kapot maakt. Daarnaast worden de camera’s automatisch geactiveerd wanneer je begint met achteruitrijden. Je ziet dus meteen wat er zich achter je auto bevindt en je kunt direct goed inschatten hoe ver je achteruit kunt rijden. In ons assortiment vind je achteruitrijsystemen in diverse prijsklassen zodat iedere autorijder bij ons terecht kan. Ga je voor de wat duurdere variant, dan krijg je een volledig systeem met camera. De iets goedkopere variant bevat vaak alleen een display of alarm.

Tips om achteruit te rijden

Mocht je het -ondanks een achteruitrijsysteem- toch nog moeilijk vinden om achteruit te rijden in de auto, dan hebben wij nog een aantal tips voor je! Zowel ervaren als onervaren chauffeurs kunnen moeite hebben met achteruitrijden. Door langzaam te rijden en goed op te letten en om je heen te kijken kun je je achteruitrijvaardigheden aanzienlijk verbeteren. Hier zijn wat tips om je skills te verbeteren.

Wanneer je achteruit moet rijden, is het handig om eerst een 360-graden-controle te doen. Draai je hoofd en schouders in een cirkel om te kijken of er niets in de weg staat voordat je naar achter rijdt. Houd wanneer je de auto in zijn achteruit zet altijd je voet op het rempedaal. Plaats vervolgens je linkerhand boven en midden op het stuur. Zo kun je gemakkelijk kleine aanpassingen maken om de auto zo recht mogelijk naar achter te rijden. Draai vervolgens je lichaam naar rechts om door de achterruit van de auto te kijken en haal voorzichtig je voet van het rempedaal. Wanneer je moet sturen tijdens het autorijden is het belangrijk om je stuur in de richting te draaien waarin je de achterkant van de auto wilt sturen. Mocht het toch te moeilijk zijn, dan kun je ook altijd de bijrijder vragen om eventjes uit te stappen om je te helpen. Zo wordt het een stuk veiliger om achteruit te rijden!

Andere elektronica

Naast achteruitrijsystemen hebben wij ook een heleboel andere soorten elektronica in ons assortiment. Er zijn veel elektronische systemen die kunnen worden toegevoegd aan een auto waardoor het rijden nog gemakkelijker en veiliger wordt. Handige technische snufjes verhogen het gebruikersgemak van een auto aanzienlijk. De elektronicaproducten uit ons assortiment voor auto en motor zorgen voor gemak, veiligheid en comfort. Met de elektronicaproducten wordt elke autorit een belevenis. Wij hebben verschillende elektronicaproducten voor je in ons assortiment, zoals schakelaars, bandenspanningscontrole, gereedschap, alarm & Cv-systemen, action cams en meer!

Lees meer