Action cams

Tegenwoordig zijn actioncams helemaal hot! Actioncamera’s zijn camera’s met een diversiteit aan functies. Je kunt ze op diverse plekken monteren, bijvoorbeeld in je auto, maar ook aan een hoofdband of buikband. Wanneer je je actiecamera op je dashboard of voorruit monteert, kun je mooie routes vastleggen tijdens het rijden. Maar een dashcam in de auto heeft meerdere functies. Soms kunnen de beelden namelijk ook als bewijs worden gebruikt bij een ongeluk of schade. In dit geval dient een dashcam dus als een soort ‘black box’, welke alle beelden vastlegt tijdens jouw autorit.

Leg al uw gave autoritten vast met een actiecamera

Wanneer u één van onze action-cams heeft besteld kunt u deze monteren in de auto of erbuiten. Er zijn diverse montagepunten voor de auto mogelijk. Wilt u de mooiste beelden schieten en precies zien waar u rijdt? Dan is een draaibare montagevoet natuurlijk onmisbaar. U kunt ‘m overal bevestigen waar u wilt zodat u uw action-cam op diverse plekken kunt laten filmen. Ideaal! Wanneer u de camera binnenin uw auto wilt monteren, dan kan dat op uw dashboard of aan de hoofdsteun van de passagiersstoel. Aan de buitenkant van de auto kunt u mooie filmpjes schieten op diverse plekken zoals op het dak, op één van de ruiten of op de bumper.

Tips voor het gebruik van een dashcam

Monteer je dashcam achter de achteruitkijkspiegel, precies midden op de voorruit. Op deze manier belemmert de camera het zicht zo min mogelijk en wordt het beeld zo min mogelijk vervormd. Houd je ruiten daarnaast goed schoon. Vieze ruiten leveren kwaliteitsverlies op, evenals vlekken in het beeld. Zonde van de beelden! Stel de hoek daarna op zo’n manier in dat er niet te veel lucht in beeld te zien is. Een goede verhouding is ongeveer één derde lucht en twee derde weg. Dit betekent dus dat de horizon boven het midden zit.

Tips voor de vetste actie video’s met je action cam

  1. Kies!

Maak vooraf alvast een keuze wat je precies op film wilt hebben. Wil je bijvoorbeeld een mooie duik filmen? Begin dan met opnemen voor de aanloop, vlak voordat de duik genomen wordt. Op deze manier film je het hele actiemoment en kost het niet veel geheugen.

  1. Frames Per Second

Bepaal de frames per second (FPS) van je action cam. De FPS verschillen per resolutiestand. Wanneer je de FPS hoog zet, loopt de film sneller. Maar hoe hoger de FPS staat, hoe meer geheugen dit in beslag neemt.

  1. Volle batterijen

Het klinkt nogal voor de hand liggend, en dat is het ook, maar toch gebeurt het meenemen van lege batterijen vaker dan je denkt. En niets is vervelender dan dat.

  1. Een extra SD-kaart

Om te voorkomen dat je geen opnames meer kunt maken door een gebrek aan geheugen, is het slim om een extra SD-kaart mee te nemen voor je action cam. Zo hoef je je niet druk te maken over het aantal beelden dat je filmt.

  1. Testen

Test voordat je gaat filmen wat je wilt vastleggen. Film en bekijk hoe het eruit ziet. Kunnen er dingen beter? Eventueel kun je de stand verbeteren voordat je je definitieve action video’s gaat maken. Dit zorgt voor de beste beelden.

  1. Meerdere standpunten

Probeer vanuit verschillende standpunten te filmen om te kijken welk effect dit heeft. Natuurlijk ga je een sprong van een rots in het water niet drie keer overnieuw doen, maar je kunt wel kijken of je liever met een borstband of hoofdband filmt door van een lagere rots te springen bijvoorbeeld.

  1. Meerdere beelden

Film altijd meerdere beelden, zodat je tijdens het monteren niet baalt dat je te weinig hebt opgenomen. Zolang je genoeg geheugen meeneemt,  kun je helemaal losgaan!

Ons assortiment

In ons assortiment vind je kwalitatief uitstekende action cams zodat je al je mooie ritten kunt vastleggen. Bij het zien van het beeldmateriaal van u rit denk je weer terug aan die gave race of die mooie omgeving tijdens uw vakantie. Of je kunt de beelden gebruiken als bewijsmateriaal wanneer er iets op de weg heeft afgespeeld. Natuurlijk kun je de actioncams ook gebruiken bij totaal andere dingen, zoals een duik in de zee of een vette mountainbike rit.  De actiecamera’s uit ons assortiment zijn van bekende merken zodat kwaliteit wordt gegarandeerd.

Lees meer