Schakelaars

Ga jij een auto ombouwen tot racewagen? Of wil jij gewoonweg een extra schakelaar in je auto monteren om eenvoudig je verlichting aan en uit te schakelen? Er zijn verschillende toepassingsmogelijkheden en plaatsen in jouw auto waar een schakelaar goed van pas komt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een startbutton om je auto mee aan te zetten of een killswitch waarmee je de stroomtoevoer naar het ontstekingsmechanisme in je auto aan of uit kan zetten. Wij hebben verschillende schakelaars in ons assortiment die jij eenvoudig in je auto kan monteren.

Killswitch, startbutton of switchpanels

Schakelaars zijn er in verschillende soorten en maten en vooral voor verschillende doeleinden. Zo hebben wij bijvoorbeeld killswitches in ons assortiment. Deze worden voornamelijk in de racerij gebruikt en hebben als functie om de stroomtoevoer naar het ontstekingsmechanisme aan of uit te zetten. De killswitches beschikken vaak over een beschermkapje omdat je natuurlijk niet per ongeluk tijdens het rijden de stroomtoevoer wilt uitzetten. Met de startbutton van Foliatec hoef jij jouw autosleutels niet langer te gebruiken om de auto te starten. De startbutton wordt als set geleverd zodat jij direct alles bij de hand hebt om zelf de button in het dashboard van je auto te monteren. Trap de koppeling en het rempedaal in en druk op de button om de auto te starten. Kies voor een switchpaneel als jij graag alle schakelaars op één plek in je auto wilt monteren. Een switchpaneel beschikt onder andere over een killswitch, startbutton en verlichtingsschakelaar.

Beschermkap

Het kan zijn dat jij een schakelaar plaatst in je auto precies op een plek waar jij vaak langskomt met je hand. Dan wil jij uiteraard niet dat je per ongeluk de schakelaar om kan zetten. Als extra beveiliging zijn veel schakelaars voorzien van een beschermkap. Zodra je de beschermkap over de schakelaar plaatst, kan je niet zomaar per ongeluk de schakelaar omzetten. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een schakelaar zonder beschermkapje. Dit kan handig zijn als je de schakelaar vaak moet gebruiken en je niet iedere keer het beschermkapje aan de kant wilt schuiven voordat je de schakelaar indrukt.

Vormgeving

Een schakelaar is in veel gevallen zichtbaar in jouw auto en voegt daarom iets toe aan de looks van het interieur. De schakelaars uit ons assortiment zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren. De Simoni Racing schakelaars zijn vrijwel allemaal voorzien van een beschermkap. Deze beschermkap zorgt ervoor dat jij niet per ongeluk de schakelaar omzet. Je kan gaan voor een schakelaar met een carbon-look, rode of verchroomde beschermkap. Het is maar net wat jij bij het interieur van jouw auto vindt passen. Je kan ook kiezen voor een transparante beschermkap. Zo kun jij door de beschermkap heen kijken en zien of je de schakelaar aan of uit gezet hebt. Er is in ieder geval voor iedereen wat wils!

Met of zonder verlichting

Bij het aanschaffen van een schakelaar moet je goed bedenken of je een schakelaar met of zonder verlichting wilt. De verlichting maakt het je een stuk gemakkelijker omdat je in één oogopslag aan het lampje kan zien of je de schakelaar aan of uit hebt staan. Het kan ook zijn dat jij de verlichting overbodig vindt en je aan de schakelaar zelf kan zien of deze aan of uit staat. Of jij wel of geen verlichting wilt in jouw schakelaar, hangt compleet af van je eigen voorkeur.

Neem vooral een kijkje in ons assortiment en vindt de schakelaar die geschikt is voor jouw auto. Of je nu een racewagen aan het bouwen bent of een gewone aan-uitschakelaar zoekt voor je Renault Clio, wij hebben het allemaal.

Lees meer