Interieurfilters

Last van een stinkende auto of beslagen ramen? Een vervuilde interieurfilter kan de oorzaak zijn. Elke auto heeft een interieurfilter, ook wel pollenfilter genoemd. Het filtert viezigheid en pollen voor de buitenlucht de auto binnenkomt. Dit zorgt ervoor dat je geen onprettige geuren van buiten ruikt en de ramen niet beslaan. De microvezels waaruit het filter bestaat filteren viezigheid zoals stof, vuil, vet, roetdeeltjes en pollen. Hierdoor stroomt er schone lucht je auto binnen. Vooral hooikoortspatiënten zijn erg gebaat bij een schoon interieurfilter.

Vervangen

In de loop der tijd kan het interieurfilter verstopt raken waardoor het filtersysteem niet goed meer werkt. Dit heeft meerdere gevolgen voor de auto. Zo kun je last krijgen van een onaangename geur in de auto of raken de ramen vettig en beslagen. Daarnaast kunnen inzittenden ook nog eens een allergische reactie krijgen als ze bij jou in de auto zitten doordat de pollen minder goed gefilterd kunnen worden. Dit is natuurlijk niet wat je wil! Het is dus belangrijk om het filter regelmatig te vervangen. Wij raden je aan om het interieurfilter elk jaar te vervangen. Dit kan je gemakkelijk zelf doen! Bestel hier een interieurfilter en lees tips over het vervangen van een interieurfilter.

In de meeste gevallen kan je het interieurfilter zelf vervangen. Echter, in sommige auto’s zit het filter op een plek waar je zelf niet gemakkelijk bij kunt. In dit geval kan je beter naar de garage gaan om het filter te vervangen.

Waar zit het interieurfilter?

Wanneer je het filter wilt vervangen, is het belangrijk om te weten waar het interieurfilter zich precies bevindt. De plaats van het filter is afhankelijk van het merk, model en type auto. In veel auto’s zit het interieurfilter onder de parafaanplaat aan de kant van de bijrijder. Hier kun je gemakkelijk bij.

Hoe vervang je een interieurfilter?

Wij leggen je uit hoe je een interieurfilter moet vervangen. Wanneer je onder het dashboard aan de kant van de bijrijder kijkt, zie je twee plastic schroeven. Deze schroeven moet je verwijderen met de juiste maat schroevendraaier. Vervolgens schuif je het afdekplaatje van het filter naar rechts om het filter vrij te maken. Hierna trek je het vieze interieurfilter eruit en gebruik je een stofzuiger om achtergebleven vuil op te zuigen. Je kunt dan het nieuwe filter plaatsen, het afdekplaatje terugschuiven en de afdekklep van het dashboard terugschroeven.

Verschillende interieurfilters

Je hebt twee verschillende opties wanneer je het interieurfilter gaat vervangen: een normale interieurfilter of een interieurfilter met koolstof. De koolstof houdt naast alle andere viezigheid en pollen ook schadelijke uitlaatgassen tegen in het filter. Een filter met koolstof is in tegenstelling tot het normale filter wel wat duurder in aanschaf.

Wij hebben verschillende interieurfilters in ons assortiment voor verschillende merken, modellen en type auto’s. Let bij het aanschaffen van een interieurfilter goed op welke past bij jouw auto. Met een nieuwe interieurfilter zal jouw auto weer fris ruiken en zullen de ramen niet beslaan. Een stofvrije auto is toch wel erg fijn!

Ook handig om het interieurfilter schoon te maken is een speciale schoonmaakset. Zo maak je het filter gemakkelijk schoon! 

Andere filters

Naast luchtfilters zijn er ook andere soorten filters om de motor optimaal te laten werken. Zo heb je bijvoorbeeld de oliefilter, deze haalt het vuil uit de olie wat door de bewegende delen van de motor geproduceerd wordt. Een luchtfilter zuivert de aangezogen lucht voordat dit de motor binnenkomt. Ongewenste stoffen zoals kleine stofdeeltjes, bacteriën en pollen blijven hierdoor achter in de luchtfilter. Ook hebben wij verschillende vervangingsfilters, ter vervanging van de originele filter. Door een vervangingsfilter te plaatsen komt er 40% meer lucht door de filters dan normaal. De vervangingsfilter heeft enorm veel voordelen, zo is deze bijvoorbeeld uitwasbaar, benzine besparend en milieuvriendelijk. Kijk ook eens naar de andere filters om je auto optimaal zijn werk te laten doen!

Lees meer