Werkplaats en Gereedschap

Autoliefhebbers die graag zelf aan auto’s sleutelen, weten maar al te goed dat goed gereedschap het halve werk is. Het kan je een hoop geld schelen als je zelf aan je auto kunt sleutelen in plaats van dat je de auto naar de garage moet brengen voor reparatie. Voor het sleutelen ben je wel het juiste gereedschap nodig. Wij hebben een assortiment vol kwalitatief goed gereedschap, voor zowel de professional als de hobbymonteur.

Gereedschap en sleutels

Het vervangen van onderdelen begint vaak met de juiste sleutels, schroeven, tangen en ander gereedschap. Om te voorkomen dat jij iedere keer al het gereedschap bij elkaar moet zoeken wanneer je met je auto aan de slag moet, kan je het beste gebruik maken van een gereedschapskist. Bijvoorbeeld deze gereedschapskist met lades en een zitje. Je kan er dus op zitten terwijl jij aan je auto aan het sleutelen bent. Hoe ideaal is dat! In je gereedschapskist mogen een wielmoersleutelset, kabelschoentang met kabelschoenen, oliefiltersleutel en bougiesleutel niet ontbreken. En wat dacht je van een doppenset en steeksleutels! Bekijk ons assortiment en vindt het gereedschap dat jij nodig hebt.

Knoeien is verleden tijd

Er zijn verschillende vloeistoffen in de auto die je regelmatig moet controleren en bijvullen. Denk bijvoorbeeld aan de motorolie, ruitensproeiervloeistof en koelvloeistof. Bijvullen is een makkie met de verschillende trechters uit ons assortiment. Kies bijvoorbeeld voor een trechter van metaal of een simpele kunststof variant. Zit het vloeistofvat verstopt onder kabels? Dan kan het handig zijn om bijvoorbeeld een flestrechter te gebruiken waarmee je erg precies te werk kan gaan. Knoeien is in ieder geval verleden tijd wanneer jij gebruik maakt van een trechter of schenkkan!

Alles voor de banden

Vooral klusjes als het vervangen van de winterbanden door zomerbanden of het oppompen van de banden worden door autoliefhebbers zelf uitgevoerd. Om zeer eenvoudig een wiel te wisselen maak je gebruik van een kruissleutel om de wielbouten los te draaien. Check de bandenspanning met een bandenspanningsmeter en gebruik een compressor in combinatie met een bandenblazer om de banden weer op te pompen. Je kan ook gebruik maken van een voetpomp of een digitale luchtcompressor. Heb jij een cabrio die je eigenlijk alleen gebruikt voor een ritje op een zomerse dag? Bescherm je banden dan door de auto in de garage op parkeerbruggen te plaatsen. Deze voorkomen dat de banden een vlakke kant krijgen als de auto langere tijd stil staat.

Op grote hoogte

Ga jij grotere reparaties uitvoeren aan je auto en moet je daarvoor onder de auto kruipen? Dan kan het erg helpen om de auto op babybruggen te plaatsen. Zo heb je meer ruimte onder de auto en kun je comfortabel sleutelen. Voor het vervangen van een band moet je ook de auto iets optillen zodat het wiel los staat van de grond. Hiervoor kun je een schaarkrik gebruiken. Met een schaarkrik kun je de auto ongeveer 30 cm van de grond tillen waardoor je eenvoudig het wiel kan wisselen of bijvoorbeeld de remschijven kunt vervangen. Een ander soort krik is de verrijdbare krik met assteunen. Met de krik til je de auto op. Plaats vervolgens de assteun onder de as en laat de auto op de steun zakken. Doe hetzelfde aan de andere kant van de auto en je auto staat stevig en ook zo’n 30 centimeter van de grond. Voor de wat kleinere reparaties kan je ook gebruik maken van oprijdbruggen. Hier kan je de auto eenvoudig oprijden waardoor deze een stukje van de grond komt te staan. Deze oprijdbruggen kan je ook gebruiken als je bijvoorbeeld een camper tijdens de vakantie recht wilt neerzetten op een schuine ondergrond.

Neem vooral een kijkje in ons assortiment en maak jouw werkplaats compleet met het juiste gereedschap.

Lees meer