Car audio

Een auto is pas echt compleet met een goed werkend audiosysteem erin. Zo kan jij tijdens alle autoritten luisteren naar jouw favoriete muziek. Voor je het weet heb jij je eindbestemming bereikt! In ons assortiment vind je diverse autoradio’s: van een simpele radio tot geavanceerde systemen. Onze autoradio’s produceren een puur, natuurlijk geluid waar je jaren van kunt genieten. Zoek een radio uit die bij jou past en het enige wat jij straks nog wil, is de hele dag in je auto muziek luisteren.

Simpel of geavanceerd

Wij hebben een autoradio voor iedereen. Wil jij onderweg naar je werk nog even snel het nieuws horen, de verkeerssituatie in de gaten houden en jouw favoriete muziek luisteren? Ben jij niet op zoek naar veel poespas en levensgrote speakers, maar zoek je een goed werkende autoradio die gemakkelijk te monteren is? Wij verkopen autoradio’s in verschillende prijsklassen die zeer goed werken. Door de USB- & AUX-aansluiting kun jij de radio zelf monteren in de auto. Of ben jij iemand die het beste uit zijn of haar auto wil halen en hoort een krachtige radio daar bij? Dan hebben wij de wereld aan geavanceerde systemen en onderdelen waarmee jij jouw radio volledig zelf kunt samenstellen naar je eigen wensen.

Optimaal ontvangst

Er zijn tegenwoordig allerlei manieren om muziek te luisteren in de auto. Gebruik bijvoorbeeld een cd, MP3-speler of sluit je telefoon aan op het geluidssysteem in de auto en luister je favoriete playlist via Spotify. Maar soms wil je gewoon ouderwets radio luisteren. Handig om bijvoorbeeld de files en flitsers in de gaten te houden. Een goed werkende antenne kan dan ook niet ontbreken. In sommige gevallen heb je een antenne-adapter nodig. De antennestekkers van auto’s passen meestal niet op een nieuwe ISO radio, waardoor je FM/AM-radio niet werkt. Door middel van een antenne-adapter kan jij gemakkelijk de antenne van jouw auto aansluiten op je radio zonder daarbij enige draad door te knippen of schroeven te gebruiken.

Aansluiting versterker

Hoe meer bassen en lage tonen jij wilt produceren met je autoradio, hoe meer stroom je nodig hebt. De aansluiting van de autoradio en versterker is cruciaal voor goed geluid. Gebruik een dikke stroomdraad voor het aanleggen van de plus. Met de SSDN Kabel Kit weet jij zeker dat je alle goede kabels en zekeringen bij de hand hebt om jouw versterker aan te sluiten. Zekeringen zorgen ervoor dat er geen brand kan ontstaan op het moment dat jij die volumeknop eens flink opendraait. De kabel voor de min kun je het beste zo kort mogelijk houden. Dat gaat gelukkig makkelijk doordat het chassis van de auto ook werkt als geleider van elektriciteit. Je kan dus de minkabel bevestigen aan een bout in de kofferbak. Een versterker kan bij lage tonen de spanning van de accu van de auto naar beneden trekken. Houd daar zeker rekening mee tijdens het monteren van de accu, bijvoorbeeld door een condensator te plaatsen die de accuspanning stabiel houdt. Neem vooral een kijkje in ons assortiment om geschikte kabels, zekeringen en verdeelblokken uit te zoeken voor jouw radio.

Mooie afwerking met subwooferkist

Heb jij gekozen voor een ultramoderne geluidsinstallatie en ga jij extra speakers inbouwen in de kofferbak van jouw auto? Dan wil je deze uiteraard wel mooi wegwerken. Daarvoor kan je gebruik maken van een subwooferkist of luidsprekerkist. Wij hebben kisten in verschillende soorten en maten waardoor er altijd een geschikte variant bijzit die past in jouw auto. Een subwooferkist zorgt niet alleen voor een nette afwerking van het radiosysteem, je zorgt er ook nog eens voor dat jouw geluidsinstallatie beschermd blijft tegen spullen die je in de kofferbak vervoerd.

Lees meer