Gordels

Elke auto bevat autogordels die dienen voor een goede bescherming tijdens het rijden. Iedereen kent de standaard driepuntsgordels wel. Maar wist je dat er diverse types autogordels bestaan? Je hebt namelijk ook vier-, vijf- of zelfs zespuntsgordels. In ons assortiment vind je verschillende types. Hier lees je meer informatie over de verschillen. Verbeter de feeling met je auto door nieuwe autogordels! Ook vind je hier een aantal handige accessoires voor extra veiligheid, comfort en uitstraling van je gordels. 

Waarom een andere autogordel?

Voor de gemiddelde auto is een driepuntsgordel prima. Grote kans dat deze ook in jouw auto zit. Prima voor een ‘boodschappenautootje’, maar wanneer je begint aan het echte bochtenwerk, dan schiet een standaard autogordel in een normale autostoel tekort. In een normale gordel heb je veel bewegingsvrijheid, maar laat dit nu net zijn wat je niet nodig hebt als je flinke bochten maakt. In een bocht is het namelijk van belang dat je goed vastzit zodat je optimale controle hebt over de auto. Daarnaast is het belangrijk dat je geen last hebt van het automatisch blokkeersysteem van een standaard gordel. Ga je het circuit op? Dan is een andere autogordel onmisbaar en soms zelfs verplicht.

Race gordels

Wanneer je deelneemt aan trackdays is het slim om een dergelijke meerpuntsgordel te monteren. Bij circuit racen is dit zelfs verplicht door de FIA (Fédération Internationale de l'Automobile). In dit geval is een vier-, vijf- of zespuntsgordel een goede keuze.

Driepunst sportgordel

Zoals je ziet, hebben wij onder andere driepunts sportgordels in ons assortiment. Dit type gordel heeft twee schouderbanden die samenkomen in één band. De band kun je bevestigen op de plek van de achtergordels of aan een rolkooi.

Vier- vijf- en zespunts autogordels

Er zijn ook gordels met vier, vijf, of zes punten. Deze autoriemen hebben vier of meer montagepunten. De gordels bevatten extra straps die tussen de benen doorlopen, een vijfpuntsgordel heeft één strap en een zespuntsgordel twee. Er zijn stoelen (goedgekeurd door de FIA) die een uitsparing tussen het zitvlak en het uiterste deel van de zitting hebben waardoor de gordelstraps kunnen worden doorgevoerd. In ons assortiment vind je deze typen autogordels.

Gordelhoezen

Een handige accessoire voor je gordel is een gordelhoes. Je herkent het vast wel: je bent aan het rijden maar je ervaart continu een vervelend gevoel omdat de gordel in je nek schuurt. Erg vervelend is dat. Gelukkig is hier een simpele oplossing voor: een gordelhoes!

Een prikkend gevoel in je nek is niet fijn. Zeker niet wanneer je links over je schouder moet kijken. De gordel kan daarom een vervelend obstakel zijn tijdens het autorijden. Gelukkig wordt autorijden met het gebruiken van een gordelhoes weer fijn. Aanschaf en montage van een gordelhoes is gemakkelijk en goedkoop. De gordelhoes bevestig je gemakkelijk om de gordel door het met klittenband te bevestigen. Ook kun je de hoes op elke gewenste hoogte bevestigen. Een ander bijkomend voordeel van een gordelhoes is dat deze je kleding beschermt! Heb je wel eens kleine gaatjes in je T-shirts maar weet je niet hoe deze erin komen? Grote kans dat dit door je gordel komt.

Gordelhoezen zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Kies een kleur die jij mooi vindt en bij je auto past. Je hebt schouderkussens, deze zijn extra dik, en normale gordelhoezen. Ook de keuze aan materialen is eindeloos. Kunstleer, leer, stof, noem maar op.

Andere producten

Shop hier accessoires voor je gordels of ga voor een compleet nieuwe gordel! Om de gordels te bevestigen vind je hier ook gordelogen en gordelhaken. Daarnaast zijn er ook gordelgeleiders die je extra veiligheid geven tijdens het rijden.

Andere producten voor het interieur

Wil je het interieur van je auto een boost geven? Dat kan op veel verschillende manieren. Niets is te gek wanneer het om autostijlen gaat. Het leuke hieraan, is dat je zelf kunt kiezen wat je mooi vindt! Er zijn tal van mogelijkheden om je auto te stijlen, bijvoorbeeld met de producten uit ons assortiment. In de interieur-categorie vind je onder andere: interieurstyling, tablet- en telefoonhouders, car audio, pedalen, schakelen, automatten, stoelen, comfort, armsteun, stuur en meer. Neem een kijkje en geef je auto een unieke uitstraling!

Lees meer