Motoronderdelen subcategorieën:

De motor van een auto is voor vele autoliefhebbers één van de belangrijkste onderdelen van hun bolide. Hoe krachtiger de motor, hoe sneller jij over de weg rijdt. Zoek op je gemak wat ons assortiment motoronderdelen jou te bieden heeft. Zoek de beste, mooiste en krachtigste onderdelen uit voor jouw machine. Voor elk type motor en voor elk budget kun jij bij Autorista slagen. Met onze motoronderdelen en toebehoren maak jij jouw auto tot een echte krachtpatser!

Aan de slag

Er zijn verschillende onderdelen die de motor van jouw auto nodig heeft om goed te kunnen functioneren, denk bijvoorbeeld aan koel- en brandstofsystemen. Met de producten in ons assortiment kun jij je motor nog verder optimaliseren voor een groter rijgenot. Wij leggen je kort uit welke onderdelen jij bij ons kunt bestellen om jouw motor nog krachtiger en functioneler te maken.

Turbo parts

Geef jouw auto een boost met onze turbo parts. We leggen de werking van turbo parts uit aan de hand van de Performance Kit voor de BMW 3-serie. De kit bevat alle benodigde beugels, slangen en bevestigingsonderdelen die jij nodig hebt om de motor van jouw auto te voorzien van een prestatieboost. Door middel van de Performance Kit optimaliseer je de luchttoevoer naar het motorblok zodat er schonere lucht in de cilinder van de auto komt. Hierdoor ontstaat er een betere verbranding en uiteindelijk meer vermogen. Het bijgeleverde K&N luchtfilter zorgt daarnaast voor betere prestaties en een mooier motorgeluid. Klinkt niet gek hé? In ons assortiment vind je diverse turbo parts voor een topprijs.

Koelsysteem

Je kunt je vast wel voorstellen dat wanneer jij even flink gas geeft op de snelweg, de temperatuur van de motor in jouw auto snel oploopt. Daarom kan een goed werkend koelsysteem niet ontbreken! Door middel van waterkoeling wordt de motor van jouw auto afgekoeld. Het koele water wordt langs de motor gepompt waardoor de motor op de juiste temperatuur gehouden wordt. Door gebruik te maken van koelvloeistof voorkom je dat de vloeistof tijdens koude winterdagen bevriest en het zorgt er ook nog eens voor dat je motor in de zomer optimaal gekoeld wordt. Daarnaast bevat de motor een elektrische ventilator, ook wel koelvin genoemd, die aanslaat op het moment dat de motor alsnog te warm dreigt te worden. De koelvin zorgt ervoor dat de motor minder wordt belast waardoor er meer pk’s overblijven voor het rijden en kan het benzineverbruik verminderen tot wel 15%.

Jumpstarter

In de koudere periodes kan de motor van je auto moeite hebben met starten en kan hij wel een beetje extra hulp gebruiken. Erg vervelend wanneer je met haast naar je werk wilt gaan of een belangrijke afspraak hebt. Voordat de winter aanbreekt, is het daarom belangrijk om de accu van je auto te controleren om vervelende situaties te voorkomen. Mocht het toch gebeuren dat de accu van jouw auto is leeg gelopen, dan kun je jouw auto weer aan de praat krijgen met één van de jumpstarters uit ons assortiment. De jumpstarters voorzien de accu van stroom waardoor je je auto kan starten. Ga vervolgens een stukje rijden zodat de accu voldoende kan opladen om de volgende keer probleemloos te starten.

Chiptuning

Je hebt er misschien wel eens van gehoord, chiptuning! Het is immers enorm populair op het moment. Door middel van chiptuning kun je de software van jouw auto optimaliseren waardoor het vermogen van de motor flink wordt verhoogd. Er wordt brandstof bespaard én er treedt een schonere verbranding op. Je kent je eigen auto niet terug na deze update!

Oliesysteem

Zonder motorolie in je motorblok kom je nergens. De olie zorgt er namelijk voor dat alle onderdelen in jouw motor gesmeerd worden en soepel langs elkaar bewegen zodat je met plezier in je auto kunt rijden. Zodra er niet voldoende olie op het motorblok zit, zal de motor helaas kapot lopen. Een duur grapje, kunnen wij je wel vertellen. Zorg er daarom voor dat het oliesysteem van jouw auto altijd in optimale staat verkeert zodat je weer vele kilometers vooruit kunt!

Bekijk ook vooral de andere artikelen in onze categorie motoronderdelen. Wij hebben alles voor een goed werkende, krachtige motor zodat jij zorgeloos kunt genieten van je auto en vele kilometers kunt afleggen.

Lees meer