Brandstofsysteem

Brandstofsysteem

Als je onderweg bent naar een belangrijke afspraak en je tank raakt leeg, is dat meestal geen enkel probleem als je er op tijd bij bent. Je parkeert je auto bij een tankstation, tank brandstof bij en je bent weer klaar om te gaan. Dit is waarom het brandstofsysteem van je auto zo belangrijk is. Wij kunnen niet leven zonder eten, een auto kan niet rijden zonder brandstof. Een slecht functionerend brandstofsysteem betekent dus een slecht functionerende auto. Dat willen wij van Autorista.nl voorkomen. In onze categorie Brandstofsysteem vind je alle benodigde onderdelen voor je brandstofsysteem.  Van benzinepompen tot benzinedoppen. Wist je dat zo’n 60% van alle motorstoringen worden veroorzaakt door een brandstof probleem? We moeten er dus maar beter voor zorgen dat het systeem goed werkt.

Hoe werkt een brandstofsysteem?

Natuurlijk hoef je als leek niet volledig te snappen hoe een brandstofsysteem functioneert, maar het is wel fijn om de basis te snappen zodat je in ieder geval weet waarom het brandstofsysteem zo belangrijk is.

Als je met je auto wilt gaan rijden start je, logisch natuurlijk, eerst de motor. Is deze gestart, dan wordt er brandstof vanuit de tank naar de motor vervoert in verschillende stappen. Eerst wordt de brandstof opgezogen door het opvoerpompje. Het opvoerpompje komt uit bij verschillende soorten filters, waaronder het grofilter en het fijnfilter. Vervolgens bereikt de brandstof de inspuitpomp. Vanuit hier gaat het met grote druk naar de verstuivers, het einde van deze ‘brandstofweg’

Motorstoringen door problemen met het brandstofsysteem

Je hebt van die dagen dat de auto maar niet lijkt te willen starten. Als je dan bijna de hoop wilt opgeven, start hij toch. Dit soort doorstartproblemen kunnen worden veroorzaakt door brandstof die uit de leidingen is gelopen, omdat de auto lang heeft stilgestaan. Je kunt het brandstofsysteem een beetje op gang helpen door voor het starten van de motor de opvoerpomp te bedienen. Hierdoor pomp je de brandstof omhoog en komt het in de inspuitpomp terecht. De motor kan door deze handeling sneller starten.

Defecte brandstofpomp

Een belangrijk onderdeel van het brandstofsysteem is de brandstofpomp. Als de benzine namelijk niet richting de motor wordt gepompt, heeft het vrij weinig zin om te tanken. Heb je het idee dat het vermogen van je motor afneemt? Ben je lekker onderweg, maar slaat je motor op willekeurige momenten over? Start de auto niet zo snel als je gewend bent? Een van deze kenmerken of een combinatie hiervan kan wijzen op een defecte brandstofpomp. Naast dat dit alles vervelend is, kan het ook nog eens zorgen voor gevaarlijke situaties. Het is daarom heel belangrijk dat je je brandstofpomp zo snel mogelijk vervangt als je hebt geconcludeerd dat hij kapot is. Ben je geen expert op het gebied van auto-onderdelen en brandstofsystemen? Bestel je vervangingsonderdelen makkelijk, snel en voor een aantrekkelijke prijs op Autorista.nl en laat ze monteren door een automonteur bij jou in de buurt.

 

Tankhulp

Een brandstofsysteem kan natuurlijk niet lopen zonder brandstof: diesel of benzine. De meeste auto’s hebben een handige tankdop en voor het tanken bij het tankstation hoef je je hand niet om te draaien. Bij de echte old-timers gaat het voorzien van brandstof soms wat lastiger. Gelukkig hebben wij keuze uit verschillende tankdoppen en andere handige hulpjes voor tijdens het tanken. Leef je uit in onze webshop en vind alle onderdelen voor het brandstofsysteem van jouw bolide.

 

Wij helpen je graag

Wij van Autorista.nl snappen dat voor sommige mensen het uitzoeken van de juiste auto-onderdelen één groot abracadabra kan zijn. Heb je geconcludeerd dat specifieke onderdelen van jouw brandstofsysteem aan vervanging toe zijn, maar weet je niet welke onderdelen geschikt zijn voor jouw auto? Neem vooral contact met ons op en we helpen je graag verder!

 

Lees meer