Overig

Het onderstel en de aandrijving van jouw auto bestaan niet alleen uit de wielophanging, vering en demping en spoorverbreders. Of uit accessoires als sneeuwkettingen, wieldoppen en velgaccessoires. Er zijn meer producten die jij kan gebruiken voor een optimaal onderstel en goede aandrijving van jouw auto. Denk bijvoorbeeld aan wielmoeren, schuifbouten, bandenstiften of stabilisatorstangen.

Wielmoeren en –bouten

Heb jij prachtige lichtmetalen velgen gekocht voor jouw auto? Dan wil je deze natuurlijk direct onder je auto monteren. Controleer wel even of je de juiste wielbouten en wielmoeren bij de hand hebt voor je aan deze klus begint. Wielbouten en wielmoeren zorgen ervoor dat de wielen goed en stevig aan de auto blijven zitten. Bij elk soort velg hoort een specifiek soort wielbout of wielmoer. Bekijk dus goed welke wielmoeren en wielbouten geschikt zijn voor jouw wielen. Het kan dus zo zijn dat je voor je zomerbanden andere wielbouten moet gebruiken dan voor je winterbanden. Zo kun je bij ons bijvoorbeeld kiezen voor schuifbouten en –moeren. Een schuifbout is een bout waarbij onder de kop een losse conusvormige ring zit. Deze ring kan maximaal twee millimeter schuiven waardoor een kleine variatie in de steekmaat mogelijk wordt. Bij normale wielbouten is dit niet mogelijk. Schuifbouten kunnen erg van pas komen voor bijvoorbeeld auto’s met een 4x98 of 5x98 steek. Vaak zijn voor deze maten minder velgen beschikbaar dan de gewone maten 4x100 en 5x100. Met behulp van de schuifbouten kun je deze velgen dus ook gewoon monteren onder een auto met een kleinere steek. Voor het monteren van de bouten en moeren gebruik je een wielsleutel. Je kan ook gebruik maken van een wielsleuteladapter. Deze adapter maakt het mogelijk dat je een originele wielsleutel met een diameter van 19 mm of 21 mm ook kunt gebruiken voor wielbouten met een diameter van bijvoorbeeld 17 mm. Je bent dan alleen de adapter nodig en hoeft niet een volledig nieuwe wielsleutel aan te schaffen.

Stabiele wegligging

Stabilisatorstangen zorgen ervoor dat jouw auto een stabiele wegligging heeft en niet gaat overhellen in bochten. Ze minimaliseren de kans dat de auto gaat kantelen. Wij hebben verschillende stabilisatorstangen in ons assortiment voor diverse automerken en -types. De stabilisatorstangen van H&R zijn verstelbaar zodat ze precies bij jouw rijstijl aansluiten. Door de nauwkeurig gesmede uiteinden en het gebruik van lagers van speciaal composietmateriaal garanderen deze stabilisatorstangen een nauwkeurige wielgeleiding en verminderen ze dat de auto gaat rollen. De stabilisatiestangen zijn te combineren met alle standaard- en sportonderstellen. Controleer bij de aanschaf van de stabilisatiestangen goed of deze geschikt is voor jouw type auto.

Mooie afwerking banden

Er zijn een heleboel autobanden die geleverd worden met in witte belettering het merk van de band erop. Na verloop van tijd kan deze belettering eraf slijten door veelvuldig gebruik van de banden en verschillende weersinvloeden. Met de bandenstiften van Simoni Racing zorg jij ervoor dat jouw banden er weer netjes uitzien en het merk van de banden goed zichtbaar is. De bandenstiften zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, onder andere: violet/paars, rood en geel. Deze felle, opvallende kleuren geven jouw auto in één klap een andere look. Ben jij niet zo van de felle kleuren? Dan kun je uiteraard ook gewoon een witte bandenstift bestellen. Een ding is zeker, met een bandenstift en nieuwe wieldoppen geef jij jouw auto in een handomdraai een ander uiterlijk.

Bekijk in alle rust ons volledige assortiment en vindt alle onderdelen die jij nodig hebt voor jouw auto. Zorg ervoor dat jouw auto veilig en stabiel rijdt met behulp van sterke wielbouten en –moeren en een goede stabilisatiestang. Het oog wil ook wat, dus kleed je auto aan met een set nieuwe wieldoppen en werk het logo aan de buitenkant van de banden bij met een bandenstift.

Lees meer