Remsysteem subcategorieën:

Remsysteem

De mogelijkheid om te kunnen remmen in een auto is van levensbelang. Je kunt je je natuurlijk voorstellen dat het flink schrikken is als de rem van je auto ineens minder goed werkt als je moet ingrijpen in het verkeer. Daarom is het heel erg belangrijk dat de remmen van je auto en de onderdelen daarvan ten alle tijden goed onderhouden zijn.

Als je veel gebruikt maakt van je auto, kan het natuurlijk voorkomen dat de remmen gaan slijten. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten! Zeker niet als je een noodstop moet maken  van 100 km per uur tot 0 km per uur. Heb je het gevoel dat de remmen van je auto niet meer zo abrupt reageren als normaal, dan is het van belang dat je snel je remmen laat controleren. Het liefst nog voordat je weer de weg op gaat. Een rem van je auto bestaat niet simpelweg uit één onderdeel, maar juist uit veel kleinere onderdelen die van elkaar afhankelijk zijn.

 

Remschijven

Zelfs als je totaal geen verstand hebt van het remsysteem van je auto, heb je vast wel eens van het onderdeel ‘remschijf’ gehoord. Net als de remblokken, krijgen deze schijven op een gegeven moment te maken met slijtage. Deze zal je moeten vervangen. In de meeste gevallen brandt er dan een lampje op het dashboard.  Remschijven zorgen ervoor dat de snelheid tijdens het rijden afneemt. Ze omklemmen de remblokken, waardoor er wrijving ontstaat. Deze wrijving wordt omgezet in warmte en die warmte zorgt voor vermindering van de snelheid.  Je snapt dus dat het van groot belang is dat de schijven je remblokken stevig omklemmen. Samen met de remklauwen bepalen de remschijven de remkracht van je auto.

Als je besluit nieuwe remschijven aan te schaffen, heb je de keuze tussen geperforeerde en niet-geperforeerde remschijven. Bij geperforeerde remschijven zitten er gaten in het centrale deel van de schijf. Geperforeerde schijven zijn geschikt voor grotere en zwaardere voertuigen, omdat bij het remmen van deze voertuigen meer warmte vrijkomt. Deze warmte wordt dan geventileerd door de geperforeerde schijven. Omdat de schijf aan de as draait, ontstaat een luchtstroom die tijdens het remproces koelend werkt.

Bestel zowel geperforeerde als niet-geperforeerde remschijven uit het uitgebreide assortiment van Autorista.

Remblokken

Niet alleen de remschijven van je auto zijn na een bepaalde tijd aan vervanging toe. Ook de remblokken zullen er op een gegeven moment aan moeten geloven. Zoals al eerder genoemd worden de remblokken van het remsysteem omklemd door de remschijven en die wrijving zorgt ervoor dat je snelheid wordt verminderd. Als je remblokken versleten zijn bestaat de kans dat de wrijving niet hoog genoeg is om je auto abrupt tot stilstand te brengen. Als je een noodstop moet maken is het toch wel heel prettig als de auto snel stil komt te staan. Gelukkig zijn remblokken makkelijk te vervangen. Bestel in onze webshop de remblokken die bij het model van jouw auto passen en ga weer met een veilig gevoel de weg op.

Wij van Autorista leveren dus een zeer groot assortiment aan zowel remblokken als remschijven. Het is sowieso verstandig om je auto regelmatig te laten checken. Zo kom je er tijdig achter of een van de twee delen van je remsysteem vervangen moeten worden. Is dat het geval? Dan vind je ze met gemak in onze webshop, bestel je ze in een handomdraai en heb je ze snel thuis. Nu hoef je ze alleen nog maar te monteren. Op Youtube zijn voldoende video’s te vinden met instructies. Laat je de remschijven of remblokken liever monteren door een professional? Dan kun je ze nog steeds via onze webshop bestellen en ook nog eens gemakkelijk achteraf betalen.

 

Lees meer