Overig

Veiligheid tijdens transport is ontzettend belangrijk. Bijvoorbeeld wanneer jij je fietsen achter op de auto op een fietsendrager vervoert. Of als je een stel houten balken in de kofferbak hebt liggen voor een verbouwing en de kofferbak net niet helemaal dicht kan. Wij hebben verschillende producten in ons assortiment die ervoor zorgen dat jij alles veilig kan transporteren van A naar B.

Veilig vervoeren in de aanhanger

Soms heb jij niet voldoende ruimte in de je auto alleen en kom je er niet onderuit om een kar te gebruiken om je spullen van A naar B te transporteren. Of je nu naar de stort gaat of met een kar vol kampeerspullen onderweg bent naar de camping in Frankrijk, het is altijd belangrijk dat er niets van de kar af kan vallen. Gebruik daarom altijd een aanhangernet. Dit net span je over de aanhanger zodat alles goed op zijn plek blijft liggen in de aanhanger. Je kan ook een complete set bestellen bestaande uit onder andere het aanhangernet, spanbanden, touw en schroeven. Als jij met de kar de weg op gaat, is het van groot belang dat je kar de juiste verlichting draagt. Sluit de kar aan op het elektronicanetwerk van de auto met behulp van een 7-polige of 13-polige stekker. Is de afstand tussen de aansluiting van je auto en die van de kar behoorlijk groot? Dan kun je gebruik maken van de verlengkabel zodat je makkelijk de afstand kan overbruggen. Deze verlengkabel beschikt ook over een aansluiting voor de mistachterlamp. Om te zorgen dat jouw kar niet zomaar losraakt van de auto, adviseren wij je om gebruik te maken van een aanhangerkoppeling.

Maak alles goed vast

Niets zo belangrijk als alles goed vastmaken wanneer jij bijvoorbeeld een bank, fiets of houten balken wilt vervoeren. Of je de spullen nu in de auto of op een kar wilt vervoeren, zorg altijd dat alles goed vastligt. Je kan hier een bagagespin voor gebruiken indien het gaat om vrij lichte spullen. Moet jij met behoorlijk wat kracht zorgen dat zware houten balken op z’n plek blijven liggen als je door de bocht rijdt? Dan kan je beter gebruik maken van spanbanden. Deze zijn een stuk sterker dan een bagagespin.

Zorg voor de juiste bescherming

Jij wilt natuurlijk alles beschermen aan je auto wat maar mogelijk is. Als jij veel bomen bij huis hebt, kan het zijn dat iedere dag weer het hele dak van jouw auto onder de troep zit. Om te voorkomen dat de troep kans maakt om de lak te beschadigen, kun je het beste het dak beschermen met een polyester dakhoes. In de winter beschermt de hoes je auto ook nog eens tegen vorst. En als we het dan toch over de winter hebben, tijdens de koude maanden plaatsen veel auto-eigenaren winterbanden onder hun auto. Bescherm je zomerbanden tijdens de winter tegen weersinvloeden met behulp van een bandenhoes. Het handvat aan de hoes maakt het ook direct een stuk gemakkelijker om de banden te verplaatsen in de schuur. De hoezen zijn geschikt voor banden met een inchmaat van 13 tot 16 inch. Wanneer je vaak met een kar achter je auto rijdt, kan het zijn dat de trekhaak na verloop van tijd erg vies wordt. Om je kleding te beschermen kun je dan ook het beste een trekhaakdop over de trekhaak plaatsen. Zodra je de kar weer in de stalling plaatst, kun jij voorkomen dat deze aan de rol gaat door een wielstopper voor of achter het wiel van de aanhanger te plaatsen.

Op alles voorbereid

Ga altijd goed voorbereid op pad. Het is altijd mogelijk dat jij onderweg pech krijgt of dat jij iemand anders naar de parkeerplaats moet slepen. Het is daarom altijd verstandig om een set sleepkabels in je auto neer te leggen. Je weet maar nooit wanneer je ze nodig hebt! Hetzelfde geldt voor een kan met benzine. Je zou maar zonder benzine langs de weg komen te staan. Dan is het toch wel erg handig als jij nog vijf of tien liter benzine bij je hebt in de kofferbak.

Lees meer