Veiligheid

Wat is het fijn om lekker met de auto op pad te kunnen. Vele kilometers maken door Europa of lekker een paar dagen naar een mooie plek in de buurt. Het kan echter altijd gebeuren dat je autopech krijgt tijdens jouw reis, of dat je een ongeluk krijgt. Natuurlijk hopen we dat het ons nooit overkomt, maar mocht het toch gebeuren dan dien je goed voorbereid te zijn. Bij Autorista.nl vind je diverse producten die de veiligheid in jouw auto bevorderen.

Altijd goed voorbereid

Onderweg met de auto kan een zorgeloze rit zijn, fijn muziekje aan en ‘gaan met die banaan’. Om zo relaxed en prettig mogelijk te reizen, kan je maar beter goed voorbereid zijn. Al is het enkel voor je eigen gevoel. Ten eerste is het natuurlijk van belang dat je auto in een conditioneel goede staat verkeerd. Zo wil je natuurlijk zorgen voor een goed werkend remsysteem en heb je alle filters nagekeken en vloeistoffen bijgevuld of in ieder geval navulling bij je. Mocht je naar een winters gebied gaan, zijn sneeuwkettingen wellicht een goede aankoop. Kijk eens op onze pagina voor een uitgebreid assortiment aan winterse benodigdheden! Maar ook in de zomer dien jij je auto goed in de gaten te houden. Vergeet bijvoorbeeld niet om regelmatig al je verlichting na te kijken. Gelukkig is je auto zo attent om je daar tijdig op te wijzen!

Veilig vervoer van lading

Vervoer je jouw bagage buiten je auto, kan het verstandig zijn deze bagage extra stevig vast te maken. Dit kan door middel van een bagagebinder zonder of met haak. Wanneer je gebruik maakt van een aanhanger achter je auto, kan het eveneens handig zijn om de daarin te vervoeren lading extra af te dekken. Zo voorkom je dat jouw lading het risico loopt om op te waaien. Handig daarbij is een aanhangernet. Dit net is 90 bij 150 centimeter en heeft daarmee de perfecte maat voor een gemiddelde aanhanger. Neem hierbij in acht dat een losse lading verplicht dient te worden afgedekt, met het risico op een hoge bekeuring. Just saying!

Must-have veiligheidsaccessoires

Veel veiligheidsaccessoires zijn in Nederland niet verplicht. Denk bijvoorbeeld aan de lifehammer, die echt het verschil kan maken tussen leven en dood. En voor de prijs hoef je ‘m zeker niet te laten liggen bij ons! En deze noodhamer is ook nog eens multifunctioneel, met het handige gordelmes om jezelf te kunnen bevrijden uit je gordel. Mocht je onverhoopt toch aan de kant komen te staan, is het van belang dat je een gevarendriehoek 100 meter, in geval je op de snelweg staat, tot 30 meter in de bebouwde kom, achter je auto te plaatst. Zo worden andere weggebruikers tijdig gewaarschuwd voor jouw stilstaande auto. Ben je slechts aan het laden en lossen, kan dit ook gemakkelijk aangeven met deze handige, opvouwbare veiligheidspilon. In noodsituaties die directe actie vereisen is het verstandig altijd blusdekens of brandblussersaan boord te hebben. Mocht er toch eerste hulp nodig zijn, ben je met deze EHBO-set al aardig in de goede richting!

Handige ‘life-hacks’

Tegenwoordig is de kans een stuk kleiner om per ongeluk je lampen aan te laten staan, met de modernere instellingen. Toch kan het gebeuren dat je accu is leeggelopen, bijvoorbeeld doordat de auto lang stil heeft gestaan in koud weer. In dat geval zijn een setje startkabels geen overbodige luxe. Datzelfde geldt voor een ijskrabber na een koude nacht.

Sloten zijn bij voorbaat een ‘life hack’, want ze voorkomen logischerwijs dat er iets mee gebeurd wat jij niet wil. Jouw aanhanger, caravan of trailer kan je veiligstellen door gebruik te maken van een disselslot met discusslot. Dit slot maakt het onmogelijk om de caravan, trailer of aanhanger van de auto af te draaien en mee te nemen. Deze kunnen wij dito in verzinkt kokermodel leveren. Zo kan je zelf kiezen welke het beste past bij jouw trailer, caravan of aanhanger. Maar naast het op slot zetten van je dissel, kan je tevens het wiel van de trailer, caravan of aanhanger op slot zetten aan de hand van deze handige wielklem. En zo voorkom je eveneens dat iemand anders het doet J. Ten slotte is deze autokluis nog noemenswaardig, want deze kluis is gemakkelijk met een sleutel te openen en te sluiten. Geen gedoe met codes en getallen. Hierin kan je gemakkelijk allerlei waardevolle zaken opbergen. Daarnaast is de kluis goed te bevestigen, zodat de kluis ook niet uit je auto kan worden gestolen.

Kijk snel op onze veiligheidspagina voor ons uitgebreide assortiment!

Lees meer