Uitlaatsysteem subcategorieën:

Wil jij het vermogen van je auto kunnen voelen én horen? Dan moet je beslist een sportuitlaat op je wagen installeren. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe uitlaat of uitlaatsierstuk zit je bij Autorista.nl helemaal op de juiste plek. In ons assortiment vind je diverse (sport)uitlaten en uitlaatsierstukken die jouw auto een nog sportievere uitstraling en performance geven. Een must have voor de sportieve rijder! Moet je je uitlaat vervangen, omdat deze defect is? Een defecte uitlaat of uitlaat die niet in orde is, zorgt voor problemen bij de volgende Apk-keuring. Waarom zou je je uitlaat niet direct vervangen voor een sportuitlaat? Een sportuitlaat brengt namelijk vele voordelen met zich mee.

Functie van een uitlaat

Waarschijnlijk weet jij wel waarvoor een uitlaat dient, maar als je toch nog wat dieper moet graven in je geheugen leggen we het toch nog even uit. Een draaiende motor produceert warmte en uitlaatgassen, welke netjes via de uitlaat worden afgevoerd naar buiten. In combinatie met een katalysator worden de gevaarlijke stoffen onschadelijk gemaakt. Dieselauto’s bevatten daarnaast ook nog een roetfilter in de uitlaat, welke schadelijke deeltjes die vrijkomen tijdens het rijden opvangt. De uitlaat heeft echter nog meer functies, waaronder het dempen van het lawaai van de motor. Daarnaast verbetert de uitlaat de prestaties van de motor door het bieden van tegendruk. En tot slot, ook niet geheel onbelangrijk, zorgt de uitlaat voor de looks!  

Een sportuitlaat voor performance en looks

Een sportuitlaat heeft dezelfde werking als een gewone uitlaat. Echter, een gewone uitlaat zorgt voor verminderd lawaai, waar een sportuitlaat juist zorgt voor meer performance en geluid. Bij een normale uitlaat gaan de uitlaatgassen met zoveel mogelijk weerstand naar buiten. Dit komt door de vormgeving van de uitlaat. Sportuitlaten maken daarentegen gebruik van ruimere componenten. Deze componenten verlagen de weerstand en zorgen ervoor dat de gassen juist wat meer vrijheid hebben. Doordat de motor hierdoor minder tegendruk krijgt, zorgt een sportuitlaat voor meer vermogen en dus meer pk’s. Alleen maar voordelen dus!  Let er wel altijd op dat je de sportuitlaat veilig en op de juiste wijze onder je wagen monteert. Met de uitlaatlaspijp bevestig je de uitlaat zonder problemen aan je auto.

Slijtage oude de oude uitlaat van je auto?

Een defecte uitlaat of uitlaat die niet in orde is, zorgt voor problemen bij de volgende Apk-keuring. Het is dan ook verstandig een defecte uitlaat zo snel mogelijk te vervangen. Een uitlaat is een onderdeel dat door slijtage kan gaan roesten. Wanneer je uitlaat gaat roesten, kan dit ervoor zorgen dat er uiteindelijk gaten ontstaan in je uitlaat. De uitlaat zal hierdoor gaan lekken, wat je snel zult opmerken, vanwege het geluid dat dit veroorzaakt. Meestal begint dit probleem bij de einddemper. Bij de einddemper zijn de gassen namelijk al gedeeltelijk afgekoeld en hier vindt de meeste condensvorming plaats. Wanneer je uitlaat aan vervanging toe is, is het verstandig om dit zo snel mogelijk te doen.

Ons assortiment

In ons assortiment vind je een ruim aanbod aan verschillende sportuitlaten. Jouw wens staat centraal bij het uitzoeken van een nieuwe sportuitlaat. Wanneer je op zoek bent naar een sportuitlaat voor een specifiek type auto, maar ook wanneer je een universele sportuitlaat zoekt, kun je terecht bij Autorista.nl. Je wilt je auto natuurlijk wel kunnen horen! De uitlaten uit ons assortiment zorgen voor een sportievere uitstraling én meer performance. Ben je op zoek naar een uitlaatsierstuk voor je auto, zodat je je auto een nieuwe look kunt geven? In ons assortiment hebben wij verschillende uitlaatsierstukken, voor een stoere, elegante of vette uitstraling van jouw auto. Daarnaast vind je ook verschillende andere onderdelen voor het uitlaatsysteem, zoals katvervangers, uitlaatklemmen, uitlaatrubbers, uitlaatfluitjes en middendempers. Zo kun jij je uitlaatsysteem een flinke upgrade geven.  

Lees meer