Uitlaatmontage accessoires

Uitlaatmonatge accessoires

Als je een échte autoliefhebber bent, dan breng je je auto niet graag naar de garage. Dan lig je er het liefst de hele dag zelf onder te sleutelen. Wij van Autorista.nl snappen dat en hebben daarom ook voldoende producten, zodat jij elk vrij moment van de dag aan jouw auto kunt prutsen.

De uitlaat is een belangrijk onderdeel van je auto. Het zorgt ervoor dat jij tijdens het autorijden niet in de stank van uitlaatgassen komt te zitten. Niet alleen zorgt een uitlaat voor veiligheid, hij maakt jouw auto ook nog eens persoonlijk. Houd je van een stoere uitlaat of juist van een sierlijke? Kijk vooral eens op de uitlaat sierstukken pagina van Autorista.nl

Klinkt goed, ziet er goed uit

Niet alleen is de uitlaat een uiterlijk kenmerk van jouw bolide, hij kenmerkt ook het geluid van jouw auto. Zo kun je kiezen voor een dubbele uitlaat, zodat jij met ronkende motoren en een knallende pijp over de weg kunt scheuren. Benieuwd naar welke verschillende uitlaten wij allemaal leveren? Leef je uit in onze webshop! We hebben voor ieder wat wils. Van Volkswagen tot Audi en van Opel tot Skoda.

Hoe werkt de uitlaat?

De gassen die vrijkomen tijdens het rijden, komen met een temperatuur van ongeveer 900 graden Celsius uit de motor. Dit zorgt voor een hoog brandgevaar als deze direct in de open lucht zouden vrijkomen. Het afvoeren van de gassen die ontstaan door de verbrandingsmotor, is maar één van de belangrijke functies van een uitlaat. Zo zorgt de uitlaat er ook voor dat het geluid dat geproduceerd wordt, wordt gedempt. Het is natuurlijk helemaal aan jezelf of je voor een uitlaat wilt kiezen die wel zorgt voor veel geluid. De katalysator in de uitlaat zorgt ervoor dat de schadelijke gassen omgezet worden in minder schadelijke gassen. Heb je een dieselauto? Dan verschilt de uitlaat iets van die van een benzineauto. Bij dieselauto’s zit er namelijk ook een roetfilter in de uitlaat. Dit filter vangt schadelijke deeltjes op, zodat de er schonere lucht uit je auto komt!

Een uitlaat bestaat uit meerdere onderdelen. Uit welke onderdelen je uitlaat bestaat, hangt af van het model. Zo hebben de meeste uitlaten een uitlaatspuitstuk (alleen bij een motor met meer dan één cilinder). Verder hebben uitlaten een eerste en eventueel een tweede demper en een katalysator. De uitlaat loopt bij personenauto’s onder het voertuig door. Het einde van de uitlaat zit zo ver mogelijk van de ruimte voor inzittenden af. Wel zo’n fijn idee dat er geen gevaarlijke stoffen in de auto kunnen komen!  Normaal gesproken is een uitlaat gemaakt van gealuminiseerd staal. Daarnaast is een sportuitlaat meestal wat ruimer dan een standaard type en daardoor laat deze wat meer geluid door.

Vervangen die uitlaat

Het wordt tijd om je uitlaat te vervangen als hij gaat lekken. Dit kan veroorzaakt worden door condens die in de uitlaat blijft hangen. Deze hete condens brandt kleine gaatje in de uitlaat. Hoe langer je wacht met vervangen, hoe groter de schade.

Een uitlaat van betere kwaliteit monteren of op zoek naar een sportieve look? Je monteert en demonteert een uitlaat gemakkelijk met onze uitlaatmontageaccessoires. Je draait in een mum van tijd alle bouten en moeren los en dan zet je de uitlaat goed vast met de stevige klemmen. Met de montageaccessoires van Autorista.nl hoef je voortaan niet meer naar de garage of winkel te gaan om de uitlaat te laten vervangen. Je zorgt ervoor dat alles netjes en stevig vast zal zitten. Zo gebeurd! Je creëert een sportief, stoer geluid waar menig motor- en autoliefhebber van versteld zal staan.

Lees meer