Verlichting subcategorieën:

Goede verlichting zorgt ervoor dat je veilig de weg op kunt en is daarom erg belangrijk tijdens het autorijden! Met de producten uit ons assortiment kun je jouw auto voorzien van de juiste verlichting zodat je zelfs op de minst belichte wegen alles kunt zien en zelf ook goed zichtbaar bent voor het verkeer om je heen. Daarnaast hebben wij een aantal tips voor je over soorten lampen en de belangrijkste regels van verlichting. Met onze autoverlichtingsproducten maak je veel veilige kilometers met je auto!

Zien en gezien worden

In ons assortiment vind je verschillende soorten verlichting. Zo hebben we onder andere voorlichten, achterlichten, remlichten, mistlichten, neonlichten, interieurverlichting, werklampen, reflectoren en verlichtingsaccessoires. Kies de verlichting die je nodig hebt zodat je veilig de weg op kunt!

Soorten autoverlichting         

Er zijn verschillende soorten autoverlichting, bijvoorbeeld dagrijverlichting, dimlicht en grootlicht. Maar waar heb je deze verschillende soorten verlichting eigenlijk  voor nodig? En is het verplicht om deze soorten verlichting in je auto te hebben? Wij leggen het uit!

Dagrijverlichting (ook wel DRL, van daytime running lights) is bedoeld om overdag een naderende auto beter zichtbaar te maken. Dagrijverlichting staat automatisch aan wanneer de motor loopt en wanneer de verlichting wordt aangezet, dan gaat het dagrijlicht automatisch uit. DRL is verplicht in auto’s die op de markt zijn gekomen na januari 2011. Dit geldt dus niet voor auto’s waarvan het model langer op de markt is.

Dimlicht is verlichting die je standaard aan moet hebben staan wanneer het buiten donker is, maar ook in tunnels of bij slecht zicht dien je het dimlicht aan te hebben. Dit doe je bijvoorbeeld bij mist, hagel, regen of sneeuw.  Bij ingeschakeld dimlicht branden zowel de koplampen, de achterlichten als de kentekenplaatverlichting.

Stadslicht maakt een geparkeerd voertuig zichtbaar. Bij stadlichts branden de achterlichten, kentekenplaatverlichting en twee lampjes aan de voorkant. Dit is verplicht wanneer je ’s nachts of bij slecht zicht buiten de bebouwde kom of op de rijbaan parkeert.

Grootlicht zorgt voor een maximale verlichting op de weg en mag je alleen gebruiken wanneer er geen ander verkeer in de buurt is.

Bij slechte weersomstandigheden zijn alleen de voor- en achterlampen niet altijd toereikend. Mistlampen geven bij dichte mist of tijdens een flinke sneeuwbui breder zicht zodat niet alleen de weg, maar ook de berm beter zichtbaar is. Ons assortiment bevat diverse mistlampen van hoogwaardige kwaliteit. Onze mistlampen zijn wagen specifiek. Kijk bij het aanschaffen dus goed naar het model en type auto. Let op: mitslampen geven fel licht. Je mag ze alleen gebruiken tijdens mist, wanneer je dit niet doet kun je zelfs een boete riskeren!

Kentekenplaatverlichting zorgt ervoor dat de kentekenplaten verlicht worden en moet altijd aan staan wanneer grootlicht, dimlicht, stadslicht of mistlicht zijn ingeschakeld. Je plaatst deze lampen meestal achter de bumper of in aparte uitsparingen van de carrosserie.

Typen autolampen

Wanneer je weet welke soort verlichting je nodig hebt, moet je hier de juiste type lamp bij vinden. Wij geven je een aantal tips over de verschillende typen lampen die er zijn. Je kunt kiezen uit Halogeen, Xenon en LED-lampen. Halogeenverlichting wordt het meest gevoerd in voertuigen. Je kunt deze lampen eenvoudig installeren en ze zijn niet duur. Bovendien zijn ze gemakkelijk te vervangen. Het nadeel van halogeenlampen is dat ze helaas niet heel efficiënt zijn doordat er gemakkelijk energie verloren gaat.

Een alternatief is Xenonverlichting. De levensduur van de Xenonlamp is zeer lang en ze werken daarnaast erg efficiënt. Ook geven Xenonlampen de bestuurder beter zicht dan Halogeenlampen, zodat rijden veiliger wordt. Wel zijn de kosten hoger en is het complexer om de lampen te vervangen. Naast Halogeen en Xenon is er ook nog een derde optie, namelijk LED-verlichting. Deze lampen zijn zeer geschikt voor dimlicht en zijn erg zuinig. Ze leveren een hogere lichtopbrengst dan Halogeenlampen. Wel zijn de prijzen hoger dan Halogeen en Xenon. In ons assortiment onder verlichtingsaccessoires vind je alle drie soorten verlichting zodat je kunt uitzoeken welke lampen je nodig hebt!

Voorlicht

Belangrijk onderdeel van de autoverlichting zijn de voorlichten, oftewel de koplampen. Deze lampen zijn aan de voorzijde van het voertuig gemonteerd en verlicht de weg voor de auto. Heb je een kapotte koplamp? Je kunt de lampen zelf vervangen! In ons assortiment hebben we verschillende koplampen voor allerlei merken auto’.  

Achterlicht

Je vindt diverse achterlichten in ons assortiment waarmee je helder rood licht creëert. Achterlichten dienen ook als stopsignalen. Je kunt de lampen gemakkelijk zelf monteren.

Remlicht

Een remlicht gaat branden wanneer de rem in werking treedt en zit achterop een voertuig. Het doel hiervan is om achteropkomend verkeer te waarschuwen dat hun voorligger remt. In ons assortiment zijn verschillende remlichten die je gemakkelijk zelf kunt bevestigen.

Interieurverlichting & neon

Geef de binnenkant van je auto een nieuwe look door middel van interieurverlichting, bijvoorbeeld coole neonlichten. Mits niet te fel, kun je neonverlichting in je auto plaatsen. Wij hebben verschillende neonlampen die hip en goedkoop zijn.

Werklamp

Wanneer je werkzaamheden moet verrichten aan je auto is het handig om een werklamp te gebruiken. Wij hebben werklampen in ons assortiment met en magneet aan de achterkant zodat je efficiënt te werk kunt gaan met beide handen. Onze penvormige LED-lampen zijn klein van formaat maar desalniettemin krachtig. Ideaal gereedschap om bij de hand te hebben!

Reflectoren

Om je zichtbaarheid op de weg te vergroten zijn reflectoren belangrijk. Lichten van andere auto’s worden weerkaatst door de reflectoren en zorgen ervoor dat jouw auto goed te zien is. Ook reflecterende spray helpt de verkeersveiligheid van jouw auto te vergroten.

Lees meer