Winteraccessoires

Is jouw auto al winterklaar? Het winterklaar maken van je auto is niet alleen ter bescherming van je auto, maar heeft ook een belangrijke veiligheidsfunctie. Tijdens de winter heeft de auto het soms zwaar te verduren. De wintermaanden vragen dan ook altijd de nodige voorbereidingen en maatregelen als het om je auto gaat. Sneeuw, regen en ijzel zijn natuurlijk niet de meest gunstige omstandigheden voor je wagen. Alhoewel, sommigen zien rijden onder deze omstandigheden juist ook weer als een uitdaging! Behalve de grote hoeveelheid strooizout, daar wordt geen een autoliefhebber vrolijk van. Met onze handige winteraccessoires ga jij in ieder geval ook in de winter veilig de weg op.

Maak je auto winterklaar

De winter staat weer voor de deur. Of je nu op wintersport gaat of in eigen land blijft, het is belangrijk dat je jouw auto op tijd winterklaar maakt. Met het onstuimige Hollandse weer weet je natuurlijk nooit wanneer het écht winter wordt. Door je auto (en jezelf) voor te bereiden op winters weer kun je een hoop ergernissen en problemen voorkomen. Daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet, zodat jij er helemaal klaar voor bent!

Sneeuwketting

Ga je op wintersport of op vakantie in het buitenland deze winter? Dan kan het zijn dat een sneeuwketting verplicht is in het land waar je heen gaat. Dit wordt op de weg zelf meestal aangegeven met een verkeersbord. Sneeuwkettingen zorgen ervoor dat je met meer grip op besneeuwde wegen kunt rijden. Hun grootste voordeel, naast het grip op de weg, is dat sneeuwkettingen erg sterk zijn. Ze zijn geschikt voor intensief en regelmatig gebruik in de bergen en besneeuwde wegen. Met een sneeuwketting mag je maximaal 50 km/u rijden.  In ons assortiment hebben wij verschillende formaten sneeuwkettingen die geschikt zijn voor verschillende formaten banden. Kijk van te voren goed welke sneeuwketting geschikt is voor jouw wagen.

Tips om je auto winterklaar te maken

Vul je ruitensproeiervloeistof altijd bij met een antivriesvariant als deze . Zo voorkom je dat de ruitensproeiervloeistof bevriest in het reservoir, wat een hoop ellende scheelt. Met een speciale anti-ijsdeken voor de voorruit zorg je dat je een stuk minder hoeft te krabben. Ook is het verstandig om een setje met winterspullen standaard klaar te hebben liggen, zodat je in de ochtend voor je naar je werk gaat niet eerst op zoek hoeft naar de juiste items om je auto aan de praat te krijgen. Denk hierbij onder andere aan ruitontdooier, slotontdooier en een ijskrabber. Als je slim bent schaf je hiervan twee aan, heeft je bijrijder geen excuus;). Nog een extra tip: vergeet de slotontdooier niet buiten je auto te bewaren!

Extra praktische tips

Tot slot nog een paar praktische tips die zorgen dat jij tijdens de winterdagen prettiger de auto in stapt. De meeste problemen in de winter worden veroorzaakt door de accu. Dit komt doordat de zelfontlading van de accu sneller gaat vanwege de koude temperaturen. Probeer de accu daarom liever te sparen om accuproblemen te voorkomen. Een ander veelvoorkomend probleem is het vastvriezen van bepaalde auto-onderdelen. In de winter kan een handrem bijvoorbeeld vastvriezen. Het is dan ook verstandig om de handrem in de winter niet te gebruiken. Laat je auto liever in P of de eerste versnelling staan tijdens het parkeren. Goed zicht op de weg is daarnaast ook erg belangrijk. Auto’s rijden bijvoorbeeld vaak langzamer wanneer het slecht weer is. Een tip is om je ruiten goed schoon te maken met een goede ruitenwisservloeistof met antivries. Als je je ruiten goed schoonmaakt, beslaan ze namelijk een stuk minder snel. Is het kwaad al geschied? Condens kun je wegkrijgen door de airco aan te zetten.  

Lees meer